Ana SayfaHakkımızda

Girişimci Hukukçular Derneği

Hakkımızda

Girişimci Hukukçular Derneği, 7 hukuk fakültesi öğrencisinin kurmuş olduğu, sosyal medya platformu üzerinden fiilen 6 Ekim 2016 yılında icra hareketlerine başlayan, Şubat 2018’ de dernek tüzel kişiliğini kazanan bir kuruluştur.
Girişimci Hukukçular Derneği, Ağustos 2018 itibariyle İstanbul, Ankara ve İzmir’ de bulunmakta olup, 50’ den fazla genç ve dinamik bir proje ekibiyle hareket etmektedir. Dernek kısa vadede Türkiye’nin her bölgesinde bulunmayı, uzun vadede Avrupa çaplı bir tüzel kişilik olmayı hedeflemektedir.

Vizyonumuz

Girişimci Hukukçular Derneği, yaptığı ve yapacağı çalışmalarla geniş bir hukukçu kitlesine ulaşmayı, hukuk fakültesi öğrencilerinin sağlam bir temel altında mesleki hayatlarına atılmalarını; öğrencilerin, eğitim ve mesleki hayatlarında evrensel düzeyde hukukçular olmaları için çalışmalarını yürütmektedir. Geleceğe birlik, beraberlik ve adalet duygusu gelişmiş, özgür ve donanımlı hukukçuların yetişmesine katkı sağlamak derneğin temel ilkesidir.

Misyonumuz

Girişimci Hukukçular Derneği, tarafsız ve bağımsız bir dernek olup; hukuk okumuş ve okuyan bireylerin uzun vadeli kariyer planlamalarını şekillendirmeleri için projeler düzenler, bu projelerden fikir havuzu oluşturur ve bu havuzdan tüm hukukçuların yararlanmasını sağlar.

Dernek, hukukçuların meslek hayatları ile köprü oluşturabilmeleri; mesleki donanımlarını beraberlik ve dayanışma altında artırmayı amaçlar.